Burse - Fonduri mutuale

Marius Alexe a ajuns la o deţinere de 5,1% din furnizorul de materiale şi accesorii pentru mobilier MAM Bricolaj: investiţie de 3,4 mil. lei

Marius Alexe a ajuns la o deţinere de 5,1% din...

Autor: Tibi Oprea

18.02.2021, 18:36 1044

MAM Bricolaj, furnizor de materiale şi accesorii pentru mobilier controlat de familia Găvan, a anunţat joi la bursa de la Bucureşti că Marius Alexe a depăşit pe 16 februarie pragul de deţinere de 5% din companie, având în prezent 87.124 de acţiuni, respectiv 5,1% din capitalul social.

Potrivit calculelor realizate de ZF pe baza preţului curent de tranzacţionare, investiţia lui Marius Alexe la MAM Bricolaj este de circa 3,4 milioane de lei.

"Fundamental, mi s-a părut subevaluata în comparaţie cu multe alte companii de pe AeRO şi am început să acumulez încă de la listare. MAM Bricolaj a trecut testul timpului şi indiferent de condiţiile economice, a continuat să crească cu bani puţini, dar cu multa pasiune din partea domnului Găvan. Acum, că au venit şi o parte din bani, au dovedit că ştiu ce au de făcut pentru a dezvolta compania, într-un ritm accelerat, dar la fel de prudent ca până acum şi fără împrumuturi. Toate acestea ar trebui să asigure o creştere continuă pentru mulţi ani de acum încolo", spune Marius Alexe pentru ZF.

Marius Alexe are deţineri la bursa românească şi la alte companii precum producătorul de îngrăşăminte organice Norofert (11,6%), producătorul de sisteme pluviale Raiko Transilvania (35,2%) sau companiile de IT Bittnet Systems, Life is Hard şi Ascendia.

Acţiunile MAM Bricolaj se tranzacţionau joi după-amiază la bursă la un preţ de 39 de lei pe unitate, în creştere cu 95% faţă de preţul din plasamentul privat, respectiv în urcare cu 27,5% faţă de prima şedinţă de tranzacţionare, potrivit calculelor ZF.

MAM Bricolaj are 67,7 milioane de lei capitalizare şi este controlată în proporţie de 67,5% de Cristian Găvan, fondator, în timp ce Petruţa-Puica Găvan are o participaţie de 7,5%.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO