Burse - Fonduri mutuale

Marii indici bursieri din Europa încep să crească după ultimul plan de relansare economică din SUA, în valoare de 900 de miliarde de dolari

Marii indici bursieri din Europa încep să crească...

Autor: Eduard Ivanovici

28.12.2020, 12:59 94

Indicele bursei de la Frankfurt a crescut luni cu 1,39% după ce preşedintele american Donald Trump a decis să semneze un plan de relansare economică de 900 de miliarde de dolari, scrie Financial Times.

Astfel, DAX 30 a depăşit recordul înregistrat în februarie, înainte ca restricţiile lansate pe fondul pandemiei să prăbuşească pieţele bursiere din întreaga lume. De asemenea, indicele a crescut cu peste 66% de la minimul raportat în luna martie.

Pieţele germane au fost închise în ajunul Crăciunului, spre deosebire de pieţele din Paris şi Londra, aşa că ziua de luni a reprezentat prima şansă a investitorilor de a reacţiona la acordul comercial dintre Marea Britanie şi Uniunea Europeană.

Între timp, indicele pan-european Stoxx 600 a înregistrat până acum o creştere de 0,6%, CAC 40 din Franţa a raportat un plus de aproape 1%, iar indicele londonez FTSE 100 a crescut până la această oră cu aproape 0,1%. Peste ocean, indicele futures S&P 500 a crescut cu peste 0,5%.

La Bucureşti, indicele BET a ajuns la 9.704 puncte după o creştere de aproximativ 0,17%, în timp ce BET-TR a atins 16.330 de puncte după un plus de 0,14%.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO