Burse - Fonduri mutuale

Marii câştigători de la Bursă ai anului 2020: Dorel Goia de la TeraPlast Bistriţa şi familia Marcu de la MedLife şi-au dublat valoarea deţinerii, ajungând la 357 mil. lei, respectiv 621 mil. lei

TeraPlast şi MedLife  - două companii antreprenoriale controlate majoritar de acţionari români, au fost cele mai performante acţiuni din structura indicelui principal BET în anul 2020, cu aprecieri de 102%, respectiv 98%. Cu alte cuvinte, acţionarii acestor companii şi-au dublat investiţia în anul pandemiei, ceea ce înseamnă că de câştigat au avut şi acţionarii majoritari, arată calculele realizate de ZF.

Dacă la începutul anului 2020, deţinerea de 46,8% pe care Dorel Goia o avea la producătorul de materiale de construcţii TeraPlast valora 177 de milioane de lei, dată fiind o capitalizare de 379 mil. lei pentru TeraPlast, la final de an antreprenorul a tras linie cu un plasament bursier de 357 de milioane de lei în contextul în care TRP a ajuns la o valoare de piaţă de 763 mil. lei.

Dorel Goia

Şi familia Marcu, cea care controlează 41,8% din MedLife şi-a dublat avere pe parcursul anului 2020. Astfel, Mihai Marcu, Nicolae Marcu şi Mihaela Gabriela Cristescu, au ajuns la un plasament de 621 mil. lei la final de 2020, faţă de 315 milioane de lei la început de an, arată datele agregate de ZF din platforma BVB.

Din rândul celor trei, Mihai Marcu – preşedinte şi CEO – are cea mai mare deţinere, respectiv 16,9%, echivalentul unui plasament de 247 mil. lei la final de 2020.

Mihai Marcu

 
AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.