Burse - Fonduri mutuale

Magazinul Maramureş, unul dintre cei mai tranzacţionaţi emitenţi de pe AeRO, va lua un credit de 9 mil. lei

Magazinul Maramureş, unul dintre cei mai...

Autor: Liviu Popescu

28.03.2017, 00:00 232

Magazinul Universal Maramureş (MAMA), unul dintre cei mai tranzacţionaţi emitenţi de pe piaţa alternativă AeRO, cu circa 400.000 de lei tranzacţionaţi de la începutul anului, va lua un credit de 9 mil. lei sau echivalent în euro cu scopul achiziţiei de valori mobiliare. Compania cu aproape 8 mil. lei capitalizare nu menţionează în documentul de pe bursă la ce bancă va apela sau pe ce scadenţă este împrumutul.

„Aprobarea garantarea creditului ce va fi contractat cu active ale societăţii, prin constituirea unor ipoteci mobiliare şi/sau imobiliare asupra activelor societăţii” este una dintre deciziile acţionarilor companiei. De asemenea, ei au hotărât să achiziţioneze valori mobiliare, fără să detalieze, în sumă maximă de 11,2 mil. lei. Astfel, compania vrea ca 80% din suma plătită pentru achiziţie să fie finanţare bancară.

Cea mai recentă şedinţă cu acţiuni MAMA a avut loc pe 24 martie când preţul afişat era de 0,5 lei, asemănător cu cel din şedinţa precedentă. Compania cu afaceri de 3 mil. lei în 2015 este deţinută de compania Actrom (22,4%), Romada (19,8%) şi Nova Invest (11%).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO