Burse - Fonduri mutuale

LVMH Moët Hennessy, cel mai mare grup de lux din lume, raportează rezultate peste aşteptări în T3/2020. Acţiunile au urcat vineri la Paris cu 7,3%

LVMH Moët Hennessy, cel mai mare grup de lux din lume,...

Autor: Tibi Oprea

19.10.2020, 14:00 632

Şi acţiunile Christian Dior, brand deţinut de grupul LVMH, au crescut cu 7,8% în şedinţa de vineri.

LVMH Moet Hennessy Louis Vuitton (simbol bursier LVMH), conglomerat francez care deţine brandurile Louis Vuitton, Dior, Bulgari, Hennessy, Moet Chandon şi Tag Heuer, a anunţat joi că veniturile totale au înregistrat o scădere în T3/2020 comparativ cu aceeaşi perioadă a anului precedent, dar a raportat o revenire pe creştere în privinţa unor divizii în ciuda pandemiei de coronavirus, potrivit MarketWatch.

Astfel, grupul francez de lux a raportat venituri de aproape 12 miliarde de euro la T3/2020, în scădere faţă de 13,3 miliarde de euro în T3/2019, dar peste aşteptările analiştilor de 11,4 miliarde de dolari, potrivit FactSet care şi-a bazat calculele pe estimările a patru analişti.

Compania a transmis că veniturile au scăzut organic cu 7% de la an la an. Veniturile diviziilor de fashion şi piele, care includ brandurile Louis Vuitton şi Dior, au crescut cu 12% în T3/2020 comparativ cu aceeaşi perioadă a anului anterior. De asemenea, vânzările de coniac Hennessy au crescut şi ele în aceeaşi perioadă pe fondul consumului ridicat din SUA.

Pe de altă parte, lipsa evenimentelor festive din această perioadă ca urmare a măsurilor de distanţare socială luate în lupta împotriva pandemiei au afectat vânzările de şampanie, în care sunt incluse brandurile Dom Perignon şi Moët & Chandon. Veniturile DFS Group, divizia de travel retail care cuprinde magazine duty free în 11 aeroporturi mari şi 20 de magazine Galleria, au scăzut de asemenea considerabil. Şi veniturile din vânzarea de ceasuri şi bijuterii, care se referă la brandurile Bulgari şi Tag Heuer, au scăzut cu 14%, declin care ar putea avea implicaţii în ceea ce priveşte intenţia de achiziţie a retailerului american Tiffany & Co.

Acţiunile LVMH Moët Hennessy Louis Vuitton înregistrează de la începutul anului o creştere de 4,44%, grupul ajungând la o valoare bursieră de 218,5 miliarde de euro. Vineri, prima şedinţă de tranzacţionare de după raportarea trimestrială, acţiunile LVMH au urcat cu 7,3%, potrivit calculelor realizate de ZF.

Şi în cazul Christian Dior (simbol bursier DIOR), acţiunile au urcat vineri cu 7,8%. În schimb, de la începutul anului, acestea înregistrează o scădere de 10,15%. Christian Dior are o capitalizare de 74,15 de miliarde de euro. Spre comparaţie, indicele principal francez CAC 40 are o scşdere de 17,4% în aceeaşi perioadă, arată calculele ZF. Zuzanna Pusz, de la banca elveţiană UBS, a menţinut perspectiva pozitivă asupra acţiunilor LVMH, recomandând cumpărare şi indicând un target de preţ revizuit în sus de la 462 de euro la 477 de euro pe unitate.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO