Burse - Fonduri mutuale

De luni, 21 septembrie 2020, piaţa de capital din România promovează la categoria emergentă secundară. Clopoţelul va suna în prezenţa premierului Orban, ministrul Cîţu, preşedintele ASF, Cristian Popa de la BNR, dar şi Omer Tetik, CEO-ul Băncii Transilvania şi Cosmin Ghiţă, CEO-ul Nuclearelectrica

De luni, 21 septembrie 2020, piaţa de capital din...

Autor: Liviu Popescu

18.09.2020, 14:09 2211

De luni, 21 septembrie 2020, piaţa de capital din România va promova oficial cu o treaptă, de la piaţă de frontieră la una emergentă secundară, într-o decizie istorică a agenţiei de evaluare financiară FTSE Russell şi care se va reflecta şi în economia reală.

Astfel, odată cu includererea pieţei de capital în categoria celor emergente, fonduri de investiţii mai mari faţă de cele care aveau mandat să investească pe pieţe de frontieră vor începe să cumpere acţiuni listate, în special ale celor incluse în indicii FTSE.

Bursa de Valori de la Bucureşti (BVB), operatorul pieţei de capital din România, a anunţat vineri că la eveniment vor participa premierul Ludovic Orban, Ministrul Finanţelor Florin Cîţu, preşedintele ASF Nicu Marcu, dar şi Cristian Popa, membru al board-ului BNR, Omer Tetik, CEO Banca Transilvania şi Cosmin Ghiţă, CEO Nuclearelectrica. Cosmin Marinescu, consilier prezidenţial, va avea discurs imediat după deschiderea şedinţei de tranzacţionare de la ora 10:00. De asemenea va fi prezent şi Ivan Vrhel, preşedinte Citi România.

“Acest moment va fi marcat de BVB printr-o deschidere oficială a şedinţei de tranzacţionare şi o conferinţă la care vor participa toţi partenerii BVB alături de care s-a putut realiza acest moment istoric, instituţii ale statului, autorităţi de reglementare şi parteneri instituţionali”.

Prin videocall vor intra Mark Davis, Regional Director for Romania and Bulgaria BERD, Cristian Nacu, Senior Country Officer, IFC.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO