Caută doar în titlu
Burse - Fonduri mutuale

Lucian Isac, Estinvest: Problema bursei ar trebui să fie ce punem la loc dacă Pilonul II nu va mai avea aceeaşi structură de funcţionare

Lucian Isac, directorul general al Estinvest, una dintre cele mai vechi case de brokeraj la bursa din Ro­mânia, consideră că pro­blemele bursei, cât şi ale actorilor care activea­ză pe această piaţă, dar şi ale autorităţilor, ar tre­bui să fie cu ce va fi în­locuit Pilonul II de pen­sii private dacă nu va mai avea aceeaşi struc­tură de func­ţionare, în con­textul în care acesta re­pre­zintă cea mai activă par­te de tranzac­ţio­nare de la Bucureşti.

„Cum procedăm pentru a atrage investitori instituţionali, mai ales străini? Ei ne cunosc pentru că au acoperit deja România. Dacă se întâmplă ceva cu Pilonul II ar trebui luate măsuri care să stimuleze in­ves­titorii autohotoni ca să vină mai mulţi spre piaţă“, spune Lucian Isac în cadrul emi­siunii de business ZF Live.

Cei şapte adminis­tratori de fonduri ale Pilonului II din Ro­mâ­nia sunt printre cei mai activi investi­tori la bur­să şi cumulează par­tici­paţii de acţiuni care echi­va­lează cu circa 4% din capi­ta­lizarea totală a bur­sei de la Bucureşti, piaţă cata­logată încă una de frontieră de către agenţiile de clasificare a indicilor bursieri.

Citește continuarea pe zfcorporate.ro

AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.