Burse - Fonduri mutuale

Lucian Isac, Estinvest: Problema bursei ar trebui să fie ce punem la loc dacă Pilonul II nu va mai avea aceeaşi structură de funcţionare

Autor: Alexandra Cepăreanu

07.06.2018, 00:07 953

Lucian Isac, directorul general al Estinvest, una dintre cele mai vechi case de brokeraj la bursa din Ro­mânia, consideră că pro­blemele bursei, cât şi ale actorilor care activea­ză pe această piaţă, dar şi ale autorităţilor, ar tre­bui să fie cu ce va fi în­locuit Pilonul II de pen­sii private dacă nu va mai avea aceeaşi struc­tură de func­ţionare, în con­textul în care acesta re­pre­zintă cea mai activă par­te de tranzac­ţio­nare de la Bucureşti.

„Cum procedăm pentru a atrage investitori instituţionali, mai ales străini? Ei ne cunosc pentru că au acoperit deja România. Dacă se întâmplă ceva cu Pilonul II ar trebui luate măsuri care să stimuleze in­ves­titorii autohotoni ca să vină mai mulţi spre piaţă“, spune Lucian Isac în cadrul emi­siunii de business ZF Live.

Cei şapte adminis­tratori de fonduri ale Pilonului II din Ro­mâ­nia sunt printre cei mai activi investi­tori la bur­să şi cumulează par­tici­paţii de acţiuni care echi­va­lează cu circa 4% din capi­ta­lizarea totală a bur­sei de la Bucureşti, piaţă cata­logată încă una de frontieră de către agenţiile de clasificare a indicilor bursieri.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO