Burse - Fonduri mutuale

Lucian Anghel, preşedintele BVB: Dacă bursa de la Bucureşti ar fi un barometru, putem spune că economia a duduit în 2017 pentru că indicele BET-TR a crescut cu 19%

Lucian Anghel, preşedintele BVB

Lucian Anghel, preşedintele BVB

Autor: Liviu Popescu

10.01.2018, 00:00 158

Lucian Anghel, preşedintele Bursei de Valori de la Bucureşti, catalogată încă piaţă de frontieră, consideră că dacă bursa românească ar fi un barometru, atunci economia românească a duduit în 2017 în contextul avansului de 19% al indicelui BET-TR, care ţine cont de dividendele plătite de companiile din BET.

„Dacă bursa ar fi un barometru pentru economie, chiar putem spune că economia românească a duduit în 2017. Un randament de 19% nu este puţin şi este peste media anuală din ultimii cinci ani. Recomandarea analiştilor pentru investitori este ca aceştia să nu pună toate ouăle în acelaşi coş ci să aibă puţin din cât mai multe instrumente financiare în care să-şi investească avuţia agonisită”, a spus Anghel ieri la un eveniment organizat la sediul BVB. Economia românească afişa la nouă luni din 2017 un avans de 7%, susţinut în mare parte de creşterea consumului.

Lucian Anghel a menţionat că în 2017 s-au listat patru companii private la BVB, dintre care una, Digi, a marcat cea mai mare ofertă publică de vânzare de acţiuni a unui emitent privat – 944 mil. lei. Lucian Anghel spune că valoarea de piaţă a companiilor listate este de circa 35 mld. euro. Ieri la ora 15:30 acţiunile BVB se tranzacţionau la 28,8 lei, în scădere cu 0,35% faţă de şedinţa precedentă. BVB are 222 mil. lei capitalizare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO