Burse - Fonduri mutuale

Lucas Moura de la Tottenham prăbuşeşte acţiunile Ajax cu 20%. Investitorii în celebrul club au pierdut peste 70 mil. euro după înfrângerea spectaculoasă din minutul '96

Lucas Moura de la Tottenham prăbuşeşte acţiunile Ajax...

Autor: Ştefan Stan

09.05.2019, 14:46 832

Acţiunile Ajax Amsterdam s-au prăbuşit cu până la 21% după ce echipa olandeză a pierdut calificarea în finala Champions League, unde ar fi participat pentru prima oară din 1996. Înfrângerea suferită în faţa echipei engleze Tottenham a şters toate câştigurile obţinute de Ajax pe piaţa de capital în parcursul de anul acesta în Liga Campionilor.  

Pe lângă cele peste 70 de milioane de euro şterse din capitalizare, Ajax a pierdut şi 15 milioane de euro pe care i-ar fi putut câştiga din premii, adica aproximativ 16% din veniturile ajustate pe 2018. 

Star-ul partidei a fost brazilianul Lucas Moura, care a marcat trei goluri în faţa Ajax, ultimul dintre acestea fiind chiar în minutul 96 al prelungirilor, aducând victoria pentru Tottenham.

Acţiunile Ajax se tranzacţionau la ora transmiterii acestei ştiri cu 19,2 euro, în scădere cu 18,30% faţă de debutul şedinţei.  

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO