Burse - Fonduri mutuale

Listările millennials continuă: Giganţii americani Morgan Stanley şi Goldman Sachs vor intermedia listarea pe bursă a companiei Airbnb

Listările millennials continuă: Giganţii americani...

Autor: Alex Ciutacu

07.10.2019, 16:00 391

Compania de închirieri pe termen scurt Airbnb cooptează băncile americane Morgan Stanley şi Goldman Sachs pentru a intermdia listarea pe bursă a companiei de anul viitor, potrivit unor surse din apropierea tranzacţiei citate de Reuters.

Această alegere aduce încă un nume important pe lista celor două bănci americane, în contextul în care Airbnb vrea să ajungă la bursă prin listare directă, nu prin Initial Public Offering (IPO), potrivit unor surse din apropierea tranzacţiei.

Într-un IPO acţiunile sunt vândute de companie sau de investitori într-un proces de subscriere gestionat de băncile de investiţii.

Totuşi, într-o listare directă nu sunt emise acţiuni noi, iar rolul băncilor de investiţii este mai mult unul de consiliere.

Airbnb vrea să se listeze la bursă la jumătatea anului viitor, potrivit surselor citate de agenţia de presă, în contextul în care vrea să evite volatilitatea de pe burse generată de cursa prezidenţială din 2020.

 
 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO