Burse - Fonduri mutuale

Listarea Electrica: 160 de persoane au scris power-point-uri timp de 10 luni pentru a pregăti oferta. Recompensa: 80.000 de euro fiecare

Dana Mirela Ionescu, preşedintele şi di­rectorul general al Raiffeisen Capital & Investment

Dana Mirela Ionescu, preşedintele şi di­rectorul general al Raiffeisen Capital & Investment

Autor: Adrian Cojocar

03.07.2014, 00:06 788
Peste 160 de profesionişti au lucrat timp de 10 luni de zile la pregătirea şi desfăşurarea ofertei Electrica, care a atras o sumă record de la investitori, 443 mil. euro. Brokerii responsabili de listare spun că au avut circa 150 de întâlniri directe cu investitori instituţionali în vederea alegerii intervalului de preţ.
 
Intermediarii ofertei spun că Electrica a întrecut cu mult în complexitate oferta Romgaz din toamna anului trecut şi au întâmpinat diverse dificultăţi pe parcurs, cum ar fi emiterea unor certificate globale de depozit (GRD-uri) pe acţiuni care nu erau încă emise şi banii primiţi sau faptul că Electrica este formată din mai multe companii care a trebuit să fie evaluate în parte.
 
 
Electrica a fost însă şi cea mai bănoasă ofertă din istoria bursei de la Bucureşti, sindicatul de intermediere format din Citigroup, lider de consorţiu, Raiffeisen, Société Générale, BRD şi Swiss Capital încasând în total 56,9 mil. lei (circa 12,9 mil. euro).
 
Astfel, un consultant care a lucrat la ofertă va încasa în medie 355.000 de lei (80.000 de euro), echivalentul unui BMW Seria 7. Potrivit prospec­tului de ofertă, totalul comisioanelor, spezelor şi cheltuielilor plătibile de către Electrica în legătură cu oferta se ridică la 67 mil. lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO