Burse - Fonduri mutuale

Listarea Alumil a fost aprobata de Comisia de cotare

30.03.2007, 20:36 20

Comisia de cotare a Bursei de Valori Bucuresti (BVB) a aprobat ieri listarea la Bursa a actiunilor producatorului de profile de aluminiu Alumil Rom Industry (ALU), tranzactionarea acestora putand sa aiba loc la finele saptamanii viitoare, potrivit lui Rares Nilas, presedinte supleant al Comisiei de Cotare a BVB.
"Listarea Alumil a fost aprobata. Actiunile acesteia se vor tranzactiona pe Bursa, cel mai probabil, la sfarsitul saptamanii viitoare. Discutarea listarii Condmag a fost amanata pentru o intalnire viitoare", spune Rares Nilas.
El a mai precizat ca procedurile de listare a actiunilor Condmag ar putea sa mai intarzie si sa nu fie finalizate in aprilie, asa cum se estimase anterior.
Oferta publica de listare a titlurilor Alumil s-a desfasurat in luna decembrie a anului trecut, iar prospectul de emisiune prevedea listarea acestora la categoria a doua a Bursei in termen de o luna.
Listarea a fost intarziata de investigatiile Comisiei Nationale a Valorilor Mobiliare. Ca urmare a cercetarilor acesteia, au fost amendate sapte case de brokeraj precum si brokeri, care au subscris actiuni in cadrul ofertei in numele clientilor fara ca acestia sa aiba sumele necesare in cont.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO