Burse - Fonduri mutuale

Life is Hard, afaceri de 6,8 mil. lei în primul trimestru, plus 14%; profit dublu

Life is Hard, afaceri de 6,8 mil. lei în primul...

Autor: Roxana Rosu

18.05.2023, 12:19 279

Compania de tehnologie Life is Hard (simbol bursier LIH), listată pe piaţa AeRO, a înregistrat în primul trimestru din 2023 o cifră de afaceri de 6,8 milioane lei, cu 14% mai mare comparativ cu perioada similară din 2022, în timp ce profitul net a urcat la 1,64 milioane  lei, în creştere cu peste 1 milion lei. 

Această dinamică a fost susţinută de creşterea tarifelor la poliţele intermediate prin aplicaţia 24broker.ro, dar şi de evoluţia liniei de  business din telecomunicaţii (plus 6% vs T12022). 

În ceea ce priveşte piaţa externă de asigurări, care are un uşor impact pentru 24Broker.ro, se observă o tendinţă de conservare a resurselor, prin retragerea operaţiunilor BNP Paribas din România şi Bulgaria începând cu luna martie a acestui an. 

Cea mai mare contribuţie la cifra de afaceri o are divizia Insurance, unde volumul de business din primul trimestru se ridică la 3,4 mil. Lei. 

„În ultimii 3 ani, eforturile noastre s-au concentrat pe creşterea competenţelor ecosistemului Life is Hard, care astăzi are divizii specializate pe telecomunicaţii, asigurări, e-commerce şi servicii financiare. Din 2023 intrăm în etapa de creştere a relevanţei lor, astfel încat capacitatea de operare LIH să aibă impact cât mai mare în piaţă”, spune Cătălin Chiş, CEO şi preşedinte al Consiliului de Administraţie LIH. 

Deşi numărul clienţilor din portofoliul Insurance a înregistrat o uşoară scădere (-4%) faţă de ultimul trimestru al anului 2022, evoluţia s-a materializat prin consolidarea altor brokeri din portofoliul 24Broker.ro, astfel încât numărul de poliţie intermediate nu a înregistrat scăderi. în primele trei luni ale anului în curs numărul de asigurări emise a înregistrat o uşoară creştere (2%). 

La nivel consolidat, incluzând Performia Finance (40% din acţiuni) şi Innobyte Solutions (100% din acţiuni), Life is Hard a raportat o cifră de afaceri de 9,6 milioane lei (Ă18%) şi un profit net de 1,76 milioane lei. Prima companie românească de software listată la BVB, piaţa AeRo a pornit de la o valoare de piaţă de 6.37 mil. lei şi a ajuns, astăzi, la o capitalizare de 53 mil. lei. 

Compania are ca obiectiv să atingă pragul de 100 de mil. lei capitalizare, iar valoarea generată pentru acţionari să fie în creştere în fiecare etapă de dezvoltare.

Life is Hard a decis recent distribuirea de acţiuni gratuite în valoare de 4 mil. lei acţionarilor înregistraţi la data de 15.06.2023, iar distribuirea are loc în baza profitului pentru anul 2022.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO