Burse - Fonduri mutuale

Libra Internet Bank a listat astăzi la BVB obligaţiuni de 40 mil. euro, cu o dobândă fixă de 4,25% pe an. Emil Bituleanu, CEO: Avem planuri mari de dezvoltare şi deţinem fundamentul necesar pentru implementarea lor

Emil Bituleanu, Director General al Libra Internet Bank

Emil Bituleanu, Director General al Libra Internet Bank

Autor: Cristina Bellu

03.12.2021, 11:59 694

Libra Internet Bank, membră a grupului american de investiţii New Century Holdings şi una dintre cele mai dinamice bănci din România în ultimii ani, continuă finanţarea prin bursă şi listează a doua sa emisiune de obligaţiuni, în valoare de 40 milioane de euro.

Obligaţiunile se tranzacţionează pe segmentul principal al Bursei de Valori Bucureşti, sub simbolul bursier LIBRA28E.

„Listarea obligaţiunilor Libra în valoare de 40 milioane de euro demonstrează că piaţa de capital locală este, inclusiv pentru sistemul bancar, un partener de încredere pentru finanţare şi dezvoltare. Obligaţiunile corporative şi titlurile de stat listate în acest an însumează peste 7 miliarde de lei, fonduri care au mers spre susţinerea economiei şi planurile de dezvoltare ale emitenţilor”, spune Radu Hanga, Preşedintele Bursei de Valori Bucureşti.

Prima emisiune de obligaţiuni Libra Internet Bank, în valoare de 4,29 milioane euro, a debutat la tranzacţionare pe Sistemul Multilateral de Tranzacţionare în data de 3 septembrie 2020, sub simbolul bursier LIBRA30E.

„Performanţa noastră se reflectă perfect în reuşita deplină a plasamentului de anul acesta, urmată de cea de a doua listare de obligaţiuni din istoria băncii”, adaugă Radu Graţian Gheţea, Preşedintele Consiliului de Administraţie al Libra Internet Bank. 

Instituţia bancară a vândut anul acesta un număr de 400 de obligaţiuni senioare eligibile MREL, nominative, dematerializate, negarantate şi neconvertibile, denominate în euro, în valoare totală de 40 milioane de euro, în cadrul unui plasament privat derulat în 22-23 septembrie 2021 şi 11 noiembrie 2021.

„Avem planuri mari de dezvoltare şi deţinem fundamentul solid necesar pentru implementarea lor: agilitatea derivată din strategia bine aleasă, nivelul tehnologic şi capacitatea de valorificare a oportunităţilor”, menţionează Emil Bituleanu, Director General al Libra Internet Bank.

Obligaţiunile LIBRA28E au o valoare nominală de 100.000 euro, cu scadenţa de 7 ani, la 28 septembrie 2028, şi o rată a cuponului fixă de 4,25% pe an.

„Libra Internet Bank listează astăzi a doua sa emisiune de obligaţiuni, care este în acelaşi timp a 28-a emisiune de obligaţiuni corporative listată anul acesta la Bursă. Prin această nouă emisiune, compania a strâns fondurile necesare pentru a-şi duce planurile de dezvoltare mai departe.  (...) Credem cu tărie că prezenţa la bursă reprezintă un beneficiu pentru emitenţi, mult mai mare decât valoarea în sine a finanţărilor pe care le atrag”, spune Adrian Tănase, Directorul General al Bursei de Valori Bucureşti.

Intermedierea ofertei a fost realizată de către Raiffeisen Bank, în calitate de coordonator global şi manager, şi Alpha Bank România, în calitate de manager, iar listarea obligaţiunilor la BVB s-a făcut cu sprijinul Alpha Bank România. Asistenţa juridică a fost acordată emitentului de către firma internaţională de avocatură CMS.


 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO