Caută doar în titlu
Burse - Fonduri mutuale

La ce discounturi faţă de activul net se tranzacţionează acţiunile celor cinci SIF-uri în S1 2019

Finanţe personale

Cele cinci societăţi de investiţii financiare (SIF-uri) se tranzacţionează la discounturi faţă de valoarea unitară a activului net (VUAN) cuprinse între 34% la SIF Moldova şi 64,6% la SIF Muntenia, potrivit calculelor realizate de ZF.

Astfel SIF-urile au ajuns să se tranzacţioneze la o va­loa­re de piaţă chiar de sub jumătate faţă de valoarea acti­velor nete, ceea ce arată că politica de plasamente a socie­tăţilor de investiţii financiare este penalizată de investitori.

De altfel SIF-urilor au intrat într-un con de umbră în ultima perioadă de timp în contextul în care lichiditatea pe aceşti emitenţi este din ce în ce mai redusă, politica de dividende este inferioară companiilor din BET, dar apar şi conflicte între grupurile de acţionari. 

Între timp, BET-FI, indicele care urmăreşte evoluţia acţiunilor SIF-urilor şi ale Fondului Proprietatea, are plus 16% de la începutul anului 2019, cea mai slabă dinamică din rândul indicilor bursieri de la Bucureşti. Spre comparaţie BET a urcat cu 24%.

SIF Muntenia are o valoare de piaţă de 508 milioane de lei în timp ce activele nete din portofoliu sunt de 1,43 miliarde de lei, potrivit celor mai recente date ale societăţii, cele de la S1/2019 şi a preţului de închidere din ultima şedinţă din iunie.

Citește continuarea pe zfcorporate.ro

AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.