Burse - Fonduri mutuale

L​ibra Internet Bank vine la bursă. ASF şi-a dat acordul pentru înregistrarea obligaţiunilor

L​ibra Internet Bank vine la bursă. ASF şi-a dat...

Autor: Liviu Popescu

22.07.2020, 16:27 523

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a emis certificatul de înregistrare a obligaţiunilor emise de Libra Internet Bank pentru admiterea la tranzacţionare la bursa de la Bucureşti, potrivit deciziei Consiliului ASF de miercuri.

Astfel, Libra Internet Bank urmează să listeze în perioada următoare obligaţiuni la bursa românească. Pe 25 martie 2020 instituţia de credit a încheiat un plasament privat, intermediat de Tradeville, în urma căruia a atras 4,3 milioane de euro.

Obligaţiunile emise de bancă au valoarea nominală de 500 de euro, o dobândă de 5% plătibilă semestrial şi scadenţa la 10 ani. Fondurile au fost colectate într-o săptămână, fiind înregistrate 27 de subscrieri din partea investitorilor, majoritatea prin platforma online.

Libra Internet Bank, o instituţie de talie mică din piaţa locală specializată pe nişa profesiilor liberale, are active de peste 6 miliarde de lei, surse atrase de la clientelă de peste 5 mld. lei, o reţea de 55 sucursale şi peste 100.000 de clienţi. Anul trecut banca a raportat un profit net record de peste 100 mil. lei. 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO