Burse - Fonduri mutuale

Konieczny, obligat să aleagă între FP şi BVB

Konieczny, obligat să aleagă între FP şi BVB

Autor: Stefan Musgociu

07.11.2011, 00:00 171

Reprezentantul Fondului Proprietatea (FP) în Consiliul de Administraţie al Bursei de Valori Bucureşti (BVB), polonezul Grzegorz Konieczny (desen), care administrează în prezent activele de 3,5 mld. euro ale FP, trebuie să aleagă în termen de 30 de zile între funcţia de administrator al bursei şi cea de manager de fond după ce CNVM a decis că nu poate ocupa concomitent cele două poziţii. Tot CNVM l-a avizat în mai pe Konieczny în funcţia de administrator al BVB, considerând că cele două funcţii nu sunt incompatibile.

"Consiliul de Administraţie al BVB va fi înştiinţat de incompatibilitatea în care se află Grzegorz Konieczny, întrucât este concomitent administrator la Fondul Proprietatea şi la Bursă.

Astfel, el trebuie să decidă în 30 de zile la care funcţie renunţă", au declarat surse din Comisia Naţională a Valorilor Mobiliare (CNVM). Reprezentanţii Fondului Proprietatea nu au putut fi contactaţi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO