Burse - Fonduri mutuale

KIM a atras o investiţie de 100.000 de la Simple Capital şi vrea afaceri de un milion de euro prin extinderea în Asia şi Europa

KIM a atras o investiţie de 100.000 de la Simple Capital...

Autor: Daniel Lazar

12.05.2021, 13:25 374

Simple Capital, vehiculul de investiţii private fondat de antreprenorul Andrei Pitiş, investeşte 100.000 de euro (preluând 15% din acţiuni) în compania românească de soluţii software KIM, fondată la Ploieşti de către Vicenţiu Corbu şi care automatizează procesele de business din companii. KIM ţinteşte afaceri de un milion de euro anul acesta din soluţiile de automatizare pe care le oferă, atât pe piaţa din România, cât şi din străinătate, vizând extinderea către pieţele din Asia şi Europa de Vest.

Investiţia Simple Capital va fi axată pe trei direcţii: crearea unui departament specializat de Product Development care va asigura scalarea produselor dezvoltate de KIM până în prezent, extinderea echipei de programatori pentru a putea răspunde cât mai rapid cerinţelor tehnice venite de la clienţii actuali şi cei viitori, precum şi promovarea pe plan local şi internaţional a beneficiilor şi valorii adăugate pe care le aduc soluţiile KIM.

”Investiţia în KIM este parte din strategia Simple Capital de a susţine produse româneşti pregătite să se extindă pe piaţa internaţională. Vicenţiu şi echipa KIM sunt într-un moment foarte bun de dezvoltare a companiei şi mai ales într-un context favorabil de creştere a business-ului. Presiunea pentru digitalizare a crescut mult în toate tipurile de organizaţii, la nivel global, iar furnizorii de soluţii care să crească agilitatea şi competitivitatea companiilor au oportunitate foarte buna de poziţionare pe piaţă”, a declarat Andrei Pitiş, CEO Simple Capital.

Business-ul condus de Vicenţiu Corbu beneficiază de o nouă platformă, KIM 4 Industry, ce reuneşte întreg portofoliul de soluţii al companiei în trei piloni: KIM For Fields Services, KIM for Manufacturing şi KIM for Logistics.

Compania a lansat, în anul 2015, prima demonstraţie la nivel global a tehnologiei NFC aplicată în sectorul de Petrol şi Gaze, pe care a implementat-o ulterior în cadrul Rafinăriei Petrobrazi. Un an mai târziu a obţinut distincţia Seal of Excellense în cadrul programului Horizon 2020 al Comisiei Europene, faza 2, în 2016, fiind prima companie din România care a obţinut acest scor pentru dezvoltarea tehnologiei NFC.

”Pentru KIM, investiţia lui Andrei Pitiş este o validare a faptului că, în cei 9 ani de activitate, soluţiile software proprii, 100% româneşti, au adus valoare pe piaţă şi au rezolvat probleme operaţionale reale ale multor companii locale. Astăzi, soluţiile în care am investit încă de la înfiinţarea companiei, sunt mature şi pregătite pentru lansarea şi la nivel internaţional”, a precizat Vicenţiu Corbu, Founder & CEO KIM.

În ultimii 7 ani, Keep IT Mobile a dezvoltat o serie de soluţii software care acoperă nevoia de digitalizare pentru o bună parte din industrii, având clienţi firme precum Electroalfa Botoşani, Comelf Bistriţa, Pyronova (din Slovacia, care are filiale în Cehia, Ungaria, Germania, Polonia, Rusia), şantierele navale Severnav, Vard, 24 Ianuarie Ploieşti sau Daas International.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO