Burse - Fonduri mutuale

KD Multifond se impiedica de restrictiile legislative

15.10.2007, 20:57 10

KD Multifond, fond de fonduri administrat de societatea KD Investments, a investit peste 40% din activele nete in depozite bancare, limita legislativa impusa fondurilor mutuale care investesc in alte fonduri punand administratorul in imposibilitatea de realiza o diversificare a portofoliului de investitii, conform reprezentantilor societatii.
Potrivit legislatiei, fondurile mutuale nu pot investi in alte fonduri mutuale decat daca acestea din urma au stabilit in prospectul de emisiune ca nu investesc, la randul lor, mai mult de 10% din active in alte fonduri mutuale.
Lansat la sfarsitul anului 2006, portofoliul de investitii al KD Multifond este format din cinci fonduri deschise de investitii, KD Optimus, KD Maximus, Napoca, Transilvania si Intercapital, unde au fost plasate 55,3% din activele de 913.000 de lei.
Potrivit raportului semestrial de administrare, in depozite bancare au fost plasati 372.000 de lei, din care cea mai mare parte este reprezentata de depozite la Libra Bank.
Posibilitatile reduse de diversificare a portofoliului de investitii au determinat administratorii de la KD Investments sa modifice prospectul de emisiune al fondului de fonduri prin extinderea pietelor unde se pot constitui depozite, mai exact statele membre ale Uniunii Europene.
In primul semestru al anului, fondul KD Multifond a inregistrat un randament al unitatii de fond de 5,74% si o crestere de 5,9% a activelor nete.
Evolutia unitatii de fond a fost direct influentata de randamentele fondurilor de investitii ale caror unitati de fond au fost achizitionate si de ponderea inca semnificativa a depozitelor bancare in activul total, fapt datorat numarului redus de optiuni de a include titlurile unor noi fonduri in portofoliul KD MultiFond, potrivit raportului semestrial de administrare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO