Burse - Fonduri mutuale

KBC, BCR şi Wood, în topul intermediarilor de la Bursă în iulie

Autor: Adrian Cojocar

01.08.2011, 00:00 127

KBC Securities, subsidiara grupului belgian cu acelaşi nume,banca românească BCR şi casa de brokeraj cehă Wood & Company auintermediat împreună circa o treime din tranzacţiile de pe bursădin luna iulie.

KBC a continuat să monopolizeze topul, cu 14% din tranzacţiiletotale de pe bursă din luna iulie, care au cumulat 973 mil. lei(circa 230 mil. euro). Aproximativ 60% din valoarea tranzacţiilorefectuate la BVB au fost în această perioadă cu acţiuni aleFondului Proprietatea, tranzacţii importante fiind derulate şi cutitluri bancare, BRD Societe Generale (BRD) şi Banca Transilvania(TLV).

UniCredit Caib Securities, ING Bank şi Raiffeisen Capital &Investment au urmat în topul brokerilor fiecare cu tranzacţii depeste 150 mil. lei. Firma de brokeraj a lui Cătălin Chelu, CityInvest, prin care omului de afaceri a derulat luna trecută maimulte tranzacţii cu acţiuni în principal ale producătorului de uleiArgus Constanţa (UARG), a ocupat poziţia opt în top, cu transferuride 103 mil. lei (24,4 mil. euro).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO