Burse - Fonduri mutuale

Jurnal de bursă

Jurnal de bursă
12.09.2013, 21:16 259

Acţiunea zilei de ieri

Titlurile Fondului Proprietatea (FP) au crescut joi cu 1,1%, ducând aprecierea de la începutul acestei săptămâni la 3,4%. Preţul a ajuns din nou în preajma pragului de 0,7 lei/unitate, aproape de maximele istorice atinse recent. Ieri s-au transferat printr-o tranzacţie specială 12 milioane de titluri ale Fondului Proprietatea, în valoare de 8,3 mil. lei.

Pe piaţa principală s-au mai realizat tranzacţii cu aceste acţiuni în valoare de 2,2 mil. lei, cel mai mare rulaj consemnat ieri. De la începutul anului titlurile FP au urcat cu 27%, fără a lua în calcul dividendele distribuite în acest an.
 

Acţiuni de urmărit azi

  • Acţiunile SIF Muntenia şi SIF Oltenia, care şi-au publicat ieri rapoartele financiare de la finele lunii august.

  • Titlurile OMV Petrom (SNP), după ce fondurile administrate de Franklin Templeton au cumpărat şi miercuri un pachet de 600.000 de titluri.

  • Acţiunile Băncii Carpatica (BCC), după ce omul de afaceri Ioan Niculaie şi-a anunţat intenţia de a stinge o parte din datoriile grupului său de firme către bancă cu un teren de 23 de hectare din patrimoniul Prefa Braşov.

Acest articol a apărut în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 13.09.2013

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO