Burse - Fonduri mutuale

Jurnal bursier: bursa începe pe minus august, luna în care se consumă sezonul raportărilor pe S1/2019 - indicele BET, în scădere cu 0,9%

Jurnal bursier: bursa începe pe minus august, luna în...

Autor: Liviu Popescu

02.08.2019, 00:05 417

♦ De la începutul anului 2019 încoace, indicele principal are plus 24% ♦ Banca Transilvania a avut ieri prima şedinţă de tranzacţionare ex-data ca urmare a majorării de capital cu acţiuni gratuite, însă corecţia preţului acţiunilor a fost în sus, respectiv un plus de circa 1%.

Indicele principal BET al bursei româneşti, care urmăreşte cele mai tranzacţionate 16 acţiuni, a închis pe 1 august la valoarea de 9.100 de puncte, în scădere cu 0,9% faţă de şedinţa precedentă, şi începe astfel pe minus luna în care se va consuma aproape integral sezonul raportărilor financiare aferente rezultatelor pe S1/2019. De la începutul anului 2019 încoace, indicele principal are plus 24%.

Toţi indicii bursieri de la Bucureşti au fost ieri pe minus în contextul în care şi o parte din bursele europene au închis în scădere. Dinamica de la bursa românească a variat de la minus 2,3% pentru indicele energetic BET-NG, la minus 0,6% pentru indicele BET-BK, benchmark pentru administratorii de investiţii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO