Burse - Fonduri mutuale

JPMorgan: Acţiunile Tesla sunt „extrem de supraevaluate”. Investitorii nu ar trebui să îşi majoreze poziţia înainte de includerea în indicele S&P 500

JPMorgan: Acţiunile Tesla sunt „extrem de...

Autor: Alex Ciutacu

09.12.2020, 16:08 676

Acţiunile Tesla sunt „extrem” de supraevaluate, iar investitorii care iau în calcul majorarea poziţiei în companie înainte de mult-aşteptata includere a producătorului auto în indicele S&P 500, nu ar trebui să o facă, a notat analistul Ryan Brinkman de la JPMorgan, citat de Bloomberg.

Analistul care lucrează în cea mai mare bancă americană a subliniat că în ultimii doi ani acţiunile Tesla au crescut cu 800%. Analiştii au majorat ţintele de preţ cu circa 450%, în timp ce au coborât estimările de profit ale companiei pentru perioada 2020-2024. Aceste date „subliniază puternic ideea că valoarea acţiunilor este condusă de altceva în afară de fundamente (febră speculativă?)”, a adăugat Brinkman.

Brinkman şi-a majorat ţinta de preţ pentru acţiunile Tesla la 90 de dolari, de la 80 de dolari, motivându-şi decizia prin vânzarea de acţiuni de 5 miliarde de dolari pe care o pregăteşte producătorul american.

În medie, analiştii plasează ţinta de preţ pentru acţiunile Tesla la circa 364 de dolari per acţiune. Listate pe Nasdaq, acţiunile Tesla au încheiat şedinţa de tranzacţionare de marţi la 649,88 dolari per acţiune.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO