Burse - Fonduri mutuale

Ivana Gažic, CEO, Bursa de Valori din Zagreb: Cel mai probabil, vom avea anul viitor un ETF cu acţiuni româneşti

Ivana Gažic, CEO, Bursa din Zagreb: Se pare că dezvoltarea pieţei a devenit unul din ţelurile guvernului croat. Sunt destul de optimistă în acest sens.

Ivana Gažic, CEO, Bursa din Zagreb: Se pare că dezvoltarea pieţei a devenit unul din ţelurile guvernului croat. Sunt destul de optimistă în acest sens.

Autor: Eduard Ivanovici

23.12.2022, 07:00 317

♦ Intrarea în OCDE, mai importantă pentru piaţa croată de capital decât aderarea la Schengen şi zona euro, spune CEO-ul.

O parte din acţiunile listate pe piaţa locală de capital ar putea fi prezente de anul viitor inclusiv pe ringul bursier din Croaţia prin intermediul unui ETF (exchange traded fund), spune Ivana Gažic, CEO al Bursei de Valori din Zagreb.

„Anul viitor vom avea, cel mai probabil, primul ETF (fond tranzac­ţionat la Bursă – n. red.) cu acţiuni româ­neşti. Vorbim despre o companie de investiţii din Croaţia care are un ETF cu acţiuni croate şi slovene carei îşi propune să facă acţiunile româneşti mai cunoscute în rândurile investi­torilor croaţi“, susţine Ivana Gažic. De asemenea, piaţa din Zagreb ia în considerare folosirea unor concepte precum inteligenţa arti­ficială (AI) şi blockchain, tehnologia de tip registru imuabil din spatele criptomonedelor.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO