Burse - Fonduri mutuale

Ion Sterian rămâne la conducerea Transgaz. Marius Vasile Lupean, desemnat director financiar

Ion Sterian

Ion Sterian

Autor: Cristina Bellu

29.07.2021, 00:00 557

Transgaz (simbol bursier TGN), operatorul tehnic care asigură transportul a 90% din gazele naturale consumate în România, a anunţat la Bursa de la Bucureşti că a fost încheiată procedura de selecţie pentru posturile de director general şi director financiar ale companiei, în conformitate cu prevederile OUG privind guvernanţa corporativă a întreprinderilor publice. În urma acesteia şi a recomandării Comitetului de Nominalizare şi Remunerare, administratorii companiei au decis alegerea lui Ion Sterian în funcţia de director general, în timp ce pentru poziţia de director financiar a fost desemnat Marius Vasile Lupean. Cei doi ocupau aceste funcţii din luna mai 2021, când administratorii companiei au decis să-i numească provizoriu, până la încheierea procedurii de selecţie. 

Ion Sterian este angajat al Transgaz din 2013 încoace, ocupând pe rând funcţiile de preşedinte al Consiliului de Administraţie, administrator, director general interimar şi director general. Anterior, Sterian a fost director coordonator la Regia a Autonomă Administraţia Patrimoniului Protocolului de Stat – S.A.I.F.Im director Direcţia de Administrare Patrimoniu la Primăria sectorului 1, Director Executiv Direcţia Tehnică la Regia Autonomă Administraţia Patrimoniului Protocolului de Stat, Director Executiv Direcţia Tehnică la Regia Autonomă Administraţia Zonei Libere Brăila. A finalizat cursurile Facultăţii de Inginerie Economică (USAMV Bucureşti) şi are două diplome de master (Management şi Dezvoltare Rurală, Alimentaţie Publică şi Agroturism) la Universitatea de ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară Bucureşti. Este de asemenea subinginer de petrol şi gaze, finalizând cursurile Universităţii ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară Bucureşti.

Marius Vasile Lupean a lucrat la Transgaz din septembrie 2000, ocupând pe rând funcţii de economist, şef serviciu, director direcţia contabilitate, director departament economic. Sterian are un master în Valorificarea gazelor naturale la Universitatea Lucian Blaga din Sibiu, Facultatea de Inginerie. Transgaz are 3,2 miliarde de lei capitalizare şi este controlată în proporţie de 58,5% de statul român, prin Secretariatul General al Guvernului. De la începutul anului, acţiunile TGN înregistrează o depreciere de 3,71%, pe fondul unor tranzacţii de 135,3 mil. lei, arată datele BVB.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO