Burse - Fonduri mutuale

Ioan Gheorghiu, Amundi AM: Acţiunile de tip „value“ reprezintă strategia care va recompensa investitorii pe viitor. Administratorul a depăşit recent 1.800 mld. euro active sub gestiune

Esenţa unui portofoliu într-un mediu inflaţionist şi, în acelaşi timp, de creştere este în continuare con­centrată pe acţiuni, iar o distribuire preponderentă către strategiile de tip „value“ poate aduce randamente atât prin dividende, cât şi prin caracterul conservator al respectivelor companii, la care se adaugă capacitatea de a alege active cu randament ridicat, explică Ioan Gheorghiu, deputy manager al Amundi Asset Mana­gement, cel mai mare administrator european de investiţii, cu active sub gestiune de 1.800 de miliarde de euro.

„Discount-ul «value» faţă de «growth» este în continuare semnificativ. În timpul verii, când Rezerva Federală (banca centrală americană – n. red.) a încercat să tempereze aşteptă­rile privind inflaţia pe termen scurt, am asistat la o revenire a parametrilor «growth» faţă de «value». Însă pe termen lung, în scenariul unei reveniri graduale pe diferite regiuni şi sectoare, credem că acţiunile de tip «value» reprezintă strategia care va recompensa investi­torii pe viitor, urmând să fie mai puţin volatile. Segmentul «growth» are meritele lui, însă în momentul în care se schimbă paradigma şi nu mai avem o evaluare relativă faţă de obliga­ţiuni, ci una concretă prin raport cu multiplii, sectorul de creştere devine supra­evaluat“, a spus Ioan Gheor­ghiu în timpul emisiunii ZF Deschiderea de Astăzi din 16 noiembrie.

Citește continuarea pe zfcorporate.ro

AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.