Burse - Fonduri mutuale

Ioan Cuzman a plecat din boardul Vrancart

Ioan Cuzman a plecat din boardul Vrancart

Autor: Radu Bostan

17.12.2015, 00:03 325
Ioan Cuzman, cel care a condus SIF Banat-Crişana (SIF1) din funcţia de preşedinte până în 2012, a demisionat ieri din consiliul de administraţie al producătorului de carton Vrancart Adjud (VNC), una dintre principalele companii din portofoliul SIFului. Vrancart este deţinut în proporţie de 75% din capital de SIF Banat-Crişana, participaţie în valoare de peste 68 mil. lei. Cuzman a fost unul dintre cei mai longevivi şefi de SIF, conducând Banat-Crişana timp de 18 ani până în 2012, când a fost înlocuit de Dragoş Bîlteanu. Cuzman mai este membru în consiliul de administraţie al BRD, unde SIF1 deţine puţin peste 2% din acţiuni.

Retragerea lui Cuzman vine după o serie de alte mutări în structurile de conducere ale SIF Banat-Crişana sau ale SIF Muntenia (SIF4), societate controlată indirect de SIF1 prin acţionariatul societăţii de administrare Muntenia Invest. Gabriel Filimon, care a condus firma de administrare timp de 13 ani, a demisionat la sfârşitul lunii noiembrie, el retră­gându-se şi din consiliul de administraţie al produ­cătorului de medicamente Biofarm (BIO).

Filimon a fost înlocuit la Muntenia Invest de Gabriela Grigore, care a demisionat la rândul ei din funcţia de director general adjunct al SIF Banat-Crişana după ce a lucrat în societatea de investiţii timp de 23 de ani.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO