Burse - Fonduri mutuale

Investitorii se pregătesc să desfacă şampaniile: Moneda digitală care a crescut peste noapte cu aproape 90%

Investitorii se pregătesc să desfacă şampaniile:...

Autor: Alex Ciutacu

03.08.2018, 16:16 4658

Moneda digitală EMPR, care are în spate Empowr Coin, a crescut cu circa 86% în ultimele 24 de ori, potrivit coinmarketcap.

Criptomoneda EMPR, pe locul 94 din punct de vedere al valorii de piaţă se tranzacţionează vineri la ora 16.10 la 3,81 dolari per monedă, la o capitalizare de piaţă de 83,4 milioane de dolari.

Creşterea este surprinzătoare în condiţiile în are piaţa criptomonedelor a intrat din nou în declin după o săptămână de creşteri uşoare, cu bitcoin scăzând în câteva zile de la pragul de 8.000 de dolari la 7.410 dolari per monedă şi o capitalizare de piaţă de 127,4 miliarde de dolari.

Vineri, cele mai mari trei creşteri au fost EMPR, KMD şi ETP.

Cele mai mari monede din punctul  capitalizării de piaţă, după Bitcoin, nu sunt pe scădere astăzi. Ethereum era la ora 16.10 la 414 dolari per monedă, neschimbată faţă de situaţia înregistrată joi la aceeaşi oră, la o capitalizare de piaţă de 41,8 miliarde dolari.

XRP, a treia cea mai mare monedă digitală din punct de vedere al capitalizării de piaţă, se tranzacţiona la 0,43 dolari per monedă, în creştere cu 1,3%, la o capitalizare de piaţă de 17,3 miliarde dolari.

Freamătul din piaţă dă vina pe aşa-numitele grupuri de pump & dump, care se organizează pe reţele sociale şi investesc deodată masiv într-o monedă timp de 20-30 de minute pentru a-i creşte valoarea, iar apoi toată lumea vinde în acelaşi timp pentru a profita de creşterea valorii.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO