Burse - Fonduri mutuale

Investitorii se calmează: Bursa americană creşte accelerat marţi, pe fondul optimismului investitorilor faţă de încetinirea răspândirii pandemiei

sursa foto: Hepta

Autor: Alex Ciutacu

07.04.2020, 16:58 405

Bursele americane înregistrează creşteri în şedinţa de marţi, întrucât sentimentul investiorilor s-a schimbat începând de ieri, iar aceştia sunt mai optimişti cu privire la încetinirea răspândirii pandemiei de COVID-19, potrivit CNBC.

Indicele Dow Jones se tranzacţionează marţi la ora 16.50 (ora României) pe o creştere de 3,6%, în timp ce S&P 500 înregistra o creştere de 3,1%.

În acelaşi timp, indicele Nadsaq înregistrează o creştere de 2,6%, iar preţul petrolului creşte cu 1,1%.

„Investitorii au decis să accentueze trendul pozitiv şi încearcă să facă asta de când piaţa s-a prăbuşit şi a atins ultimul minim. În opinia noastră, ne aflăm în mijlocul unei Mari Reechilibări dinspre obligaţiuni spre burse”, a spus Ed Yardeni, preşedinte şi strateg-şef în cadrul firmei Yardeni Research.

Luni, S&P 500 a înregistrat o creştere de 7%.

În acelaşi timp, creşterile din SUA le reflectă, marţi, pe cele din Europa, unde indicele Stoxx 600 a înregistrat o creştere de 2,9%.

În acelaşi timp, bursa de la Londra a înregistrat o creştere de 3%, în timp ce bursa de la Paris a crescut cu 3,1%, iar cea de la Frankfurt cu 3,9%.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO