Burse - Fonduri mutuale

Investitorii salută plecarea lui Mourinho de la Manchester United: acţiunile clubului de fotbal urcă cu până la 2%

Investitorii salută plecarea lui Mourinho de la...

Autor: Dan Grigore Ivan

19.12.2018, 00:03 296

Acţiunile clubului de fotbal Manchester United (MUF) se tranzacţionau marţi în urcare chiar şi cu 2% faţă de şedinţa precedentă în contextul în care Jose Mourinho, antrenor din 2016 al echipei britanice, a fost concediat.

Decizia clubului de a îl da afară pe Mourinho vine după înfrângerea cu 3 la 1 în faţa Liverpool, liderul Premier League. Seria grea pentru fosta echipă a lui Mourinho include însă mai multe rezultate negative: locul şase în campionat, golaveraj 0, conflicte puternice în vestiar şi o campanie de transferuri ce se duce spre 500 milioane dolari, dar pare să nu aducă rezultatele dorite.

Capitalizarea bursieră a Manchester United este de 2,8 miliarde dolari, cu peste 10% mai mică faţă de începutul acestui an. Scăderea puternică a acţiunilor Manchester a pornit din septembrie şi a corespuns cu perioada slabă a echipei lui Mourinho. Din septembrie şi până în prezent, scăderea acţiunilor Manchester este de 33%.  Valoarea lotului echipei controlate de familia Glazers este de 835 milioane euro, cel mai scump jucător fiind Romelu Lukaku, cotat la 100 milioane euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO