Burse - Fonduri mutuale

Investitorii s-au îndrăgostit de Bumble: Compania de dating online care deţine şi aplicaţia Badoo s-a listat pe Nasdaq cu o evaluare de 8,2 miliarde de dolari

Investitorii s-au îndrăgostit de Bumble: Compania de...

Autor: Alex Ciutacu

11.02.2021, 07:07 439

Compania care operează aplicaţiile de dating online Bumble şi Badoo s-a listat pe bursa americană Nasdaq, miercuri, într-o ofertă publică iniţială care i-a adus o evaluare de 8,2 miliarde de dolari, peste nivelul pe care şi l-a propus în prima fază, potrivit FT.

Compania Bumble operează platforma cu aceeaşi nume – care propune ca femeile să iniţieze conversaţiile cu bărbaţii, mizând împotriva unei cutume. De asemenea, deţine şi platforma Badoo care este populară în Europa.

Bumble a vândut acţiuni la preţul de 43 de dolari per acţiune şi a atras 2,2 miliarde de dolari de la investitori.

În ceea ce poate fi un semnal pentru apetitul existent în piaţă faţă de companiile de tehnologie, Bumble a majorat numărul de acţiuni vândute miercuri, în timp ce a depăşit ţinta de preţ de 37-39 dolari per acţiune.

Listarea reprezintă un moment important pentru Whitney Wolfe Herd, fondatoarea Bumble, care atacă în mod constant o piaţă dominată de Match Group, care deţine Tinder, OkCupid şi Match.com.

De asemenea, listarea marchează un moment important pentru strategia Bumble, care a vândut o participaţie majoritară către gigantul Blackstone în 2019, într-o tranzacţie de circa 3 miliarde de dolari. La preţul la care s-a efectuat listarea, compania ajunge la o capitalizare de 8,2 miliarde de dolari.

Compania a anunţat că va utiliza cea mai mare parte a finanţării pentru a răscumpăra acţiuni de la cei care deţineau participaţii înainte de listare şi pentru a plăti o parte din datorii. Proprietarii privaţi din spatele Bumble rămân cu 97% din drepturile de vot în urma listării.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO