Burse - Fonduri mutuale

Investitorii reacţionează la noul dosar penal deschis împotrivia RCS&RDS: Acţiunile Digi scad cu 1,22% miercuri dimineaţă

Investitorii reacţionează la noul dosar penal deschis...

Autor: Ştefan Stan

26.07.2017, 11:45 1038

Acţiunile Digi au scăzut miercuri dimineaţă cu 1,22%, la 40,5 lei/titlu, la o zi după ce DNA a deschis o acţiune penală împotriva RCS&RDS pentru dare de mită şi spălare de bani. 

În ciuda scăderii Digi, indicele BET a deschis în creştere, cu 0,10%. Digi a înregistrat cea mai mare scădere din acţiunile monitorizate în indicele BET, urmat de Transelectrica, cu 1,04%. 

DNA a dispus marţi punerea în mişcare a acţiunii penale pentru dare de mită şi spălare de bani în cazul RCS&RDS SA, complicitate la mită şi spălare de bani pentru un membru in CA şi complicitate la spălare de bani pentru Integrasoft SRL, potrivit unui comunicat de presă Digi Communications.

"Aducem la cunoştinţă faptul că, în data de 25 iulie 2017, cu privire la RCS & RDS S.A. (filiala Societăţii), DNA a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de dare de mită şi spălare de bani, cu privire la INTEGRASOFT S.R.L. (una dintre filialele RCS & RDS S.A.), DNA a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de complicitate la spălare de bani, respectiv cu privire la Dl. Mihai Dinei (membru în Consiliul de administraţie al RCS&RDS S.A.), DNA a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de complicitate la dare de mită şi complicitate la spălare de bani", se arată într-un comunicat de presă al Digi Communications, postat pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti.

Totodată, procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au confirmat instituirea sechestrului pe două bunuri imobile, până la concurenţa sumei de 13,714 milioane lei, respectiv aproximativ 3 milioane de euro.

"În cazul în care se va constata prin hotărâre judecătorească definitivă vinovăţia RCS & RDS S.A. cu privire la pretinsele fapte penale investigate, este posibil ca aceste bunuri să fie executate până la concurenţa sumei care face obiectul sechestrului. Vom continua să cooperăm deplin în cadrul anchetei şi credem că RCS & RDS, INTEGRASOFT şi foştii sau actualii membri ai conducerii acestora au acţionat corect şi în conformitate cu legea", potrivit sursei citate.

Compania precizează că nu se aşteaptă ca acţiunile procurorilor să afecteze în mod semnificativ activitatea RCS & RDS S.A., a societăţii sau a oricăreia dintre filialele acestora.

Pe 17 mai, directorul general al RCS & RDS S.A, Serghei Bulgac, a fost înştiinţat în mod oficial că este urmărit penal în calitate de suspect, în legătură cu săvârşirea infracţiunii de spălare de bani, se arăta tot într-un comunicat al companiei remis Bursei. Ulterior comunicatului firmei, şi procurorii DNA au făcut anunţul.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO