Burse - Fonduri mutuale

Investitorii răsuflă uşuraţi, după ce starea de sănătate a lui Donald Trump s-a îmbunătăţit. Bursele au deschis în creştere

Investitorii răsuflă uşuraţi, după ce starea de...

Autor: Dorin Oancea, Ştefan Stan

05.10.2020, 09:10 235

În Europa, toţi indicii au deschis pe verde. Indicele FSTE 100 a urcat cu 1,15%, indicele DAX a crescut cu 1,07%, în timp ce CAC 40 a urcat cu 1,04%. Indicele european Stoxx 600 a înregistrat un avans de 0,94%. 

Bursele au crescut luni, pe fondul speranţelor că preşedintele american Donald Trump va putea fi externat din spital luni, diminuând o parte din incertitudinea politică care a zguduit bursele globale în sesiunea precedentă, relatează Reuters.

Trump, în vârstă de 74 de ani, a fost transportat la spital pentru tratament pentru coronavirus vineri, dar medicii săi spun că a răspuns bine şi că ar putea reveni luni la Casa Albă.

Acest lucru a ajutat la indicele S&P 500 e-mini futures să crească cu 0,82% în Asia, în timp ce contractele futures Nasdaq au câştigat 1,11%.

Indicele MSCI Asia-Pacific a crescut cu 0,63%.

Acţiunile australiene au crescut cu 2,37%, cel mai mare câştig zilnic din aproape două săptămâni. Nikkei din Japonia a crescut cu 1,39%. Pieţele financiare din China sunt închise pentru sărbători legale.

Dolarul a crescut mai mult faţă de yen, dar a scăzut uşor faţă de francul elveţian, în deschidea a ceea ce ar putea fi o zi volatilă pe pieţele globale.

Medicii care îl tratează pe Trump spun că sunt mulţumiţi de progresul său. Starea sănătăţii preşedintelui ar putea alimenta o creştere a burselor şi altor active riscante, în timp ce investitorii se pregătesc pentru perioada premergătoare alegerilor prezidenţiale din SUA de luna viitoare.

Cu mai puţin de o lună până la alegerile prezidenţiale din 3 noiembrie, îmbolnăvirea lui Trump a fost o sursă de volatilitate a pieţei.

Casa Albă a trimis iniţial mesaje mixte despre starea de sănătate a lui Trump, ajutând la alimentarea incertitudinii politice.

Unii traderi au fost deosebit de îngrijoraţi de faptul că Trump a primit oxigen suplimentar şi steroizi, care sunt utilizaţi în mod normal pentru tratarea cazurilor severe de COVID-19.

Dolarul SUA a crescut cu 0,22%, până la 105,60 yeni, dar a scăzut cu 0,3%, până la 0,9185 franci elveţieni, în condiţiile în care unii investitori şi-au ajustat poziţiile în valute de siguranţă.

Dolarul australian a crescut cu 0,23%, la 0,7181 dolari, după ce guvernul australian a anunţat subvenţii salariale suplimentare pentru a ajuta piaţa muncii.

Aurul, un alt activ cumpărat adesea în perioadele de incertitudine, a atins 1.898,90 dolari uncia.

Petrolul Brent a crescut cu 1,22% la 39,75 dolari pe baril, în timp ce ţiţeiul american a câştigat 1,46% până la 37,59 dolari pe baril.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO