Burse - Fonduri mutuale

Investitorii rămân precauţi: După patru zile de scădere continuă, acţiunile europene înregistrează marţi creşteri

Investitorii rămân precauţi: După patru zile de...

Autor: Izabela Cutieru, Mediafax

26.03.2019, 16:57 225

Acţiunile europene şi-au revenit într-o oarecare măsură marţi, după patru zile de scăderi semnificative; cu toate acestea, investitorii rămân precauţi, din cauza preocupărilor legate de o economie globală vulnerabilă, a incertitudinilo privind Brexit şi a recesiunii din SUA, relatează Reuters.

Indicele pan-regional STOXX 600 a crescut cu 0,4%, după o scădere de 2,6% în ultimele patru zile. Toate bursele majore au crescut, în frunte cu indicele FTSE 100 din Londra şi CAC din Paris.

Datele negative provenite din Germania şi Statele Unite au readus îngrijorarea cu privire la creşterile de la nivel global, fiind întărite previziunile unei posibile recesiuni în următorii doi ani.

„Deşi se manifestă o aparentă revenire, după săptămâna trecută, incertitudinea cu privire la Brexit rămâne în picioare”, a declarat Jasper Lawler, liderul departamentului de cercetare de la London Capital Group.

„Desigur, creşterea globală reprezintă principalul factor care ghidează pieţele în prezent, în special în privinţa pieţelor de obligaţiuni. DAX a înregistrat performanţe mai scăzute, fiind de asemenea un indicator reprezentativ pentru cererea la nivel mondial.”

Încrederea consumatorilor germani a avut de suferit în luna aprilie, potrivit unui studiu prezentat marţi, care sugerează reduceri ale cheltuielilor la nivel de gospodării în al doilea trimestru al anului.

Deputaţii britanici vor vota, miercuri, o serie de opţiuni cu privire la Brexit, oferind Parlamentului posibilitatea de a stabili dacă poate ajunge la un acord referitor la legături mai strânse cu Bruxelles.

La aproape trei ani de la referendumul privind părăsirea UE din 2016 şi cu patru zile înainte ca Marea Britanie să părăsească Uniunea Europeană, rămâne neclar cum, când sau chiar dacă Brexit va avea loc, parlamentul şi naţiunea fiind încă împărţite.

Airbus a crescut cu 2,4%, oferind cel mai mare impuls principalului indice european, după ce fabricatul de avioane a semnat un acord în valoare de zeci de miliarde de dolari pentru a vinde 300 de avioane în China.

Bursele europene au fost impulsionate de companiile din sănătate, bunuri personale şi de uz casnic, în timp ce băncile şi acţiunile auto au scăzut.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO