Burse - Fonduri mutuale

Investitorii în fonduri mutuale au finanţat cu 217 mil. lei proprietarul Mega Mall şi Promenada

Investitorii în fonduri mutuale au finanţat cu 217 mil....

Autor: Roxana Pricop

26.04.2016, 00:07 806

Şase fonduri mutuale au cumpărat obligaţiuni în euro în valoare de 217 milioane de lei emise de fondul sud-african NEPI, proprietarul centrelor comerciale Mega Mall şi Promenada din Capitală, investitorii în aceste fonduri finanţând astfel extinderea unuia dintre cei mai activi jucători de pe piaţa locală de real estate.

Erste Bond Flexible, Raiffeisen Ron Plus, Raiffeisen Euro Plus şi Dolar Plus alături de OTP Euro Bond şi OTP Euro Premium Return sunt fonduri mutuale care au participat la plasamentul privat de obligaţiuni făcut de fondul imobiliar NEPI pe pieţele externe în toamna anului trecut. Fondul imobiliar a strâns 400 milioane de euro (1,6 mld. lei) de la investitorii internaţionali. Obligaţiunile NEPI au o maturitate de 5,25 de ani (până în februarie 2021) şi un cupon fix de 3,75% în euro anual.

Cel mai mare investitor în bondurile NEPI este fondul de obligaţiuni Erste Bond Flexible Ron, cu o deţinere de circa 124 milioane de lei. Erste Bond Flexible este cel mai mare fond mutual din România cu active 6,2 miliarde de lei de la un număr de 109.000 de investitori.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO