Burse - Fonduri mutuale

Investitorii de la Bursa de la Varşovia tranzacţionează 184 mil. euro pe zi, cât se strânge într-o lună la Bucureşti. „Diferenţele pot fi fatale“

Investitorii de la Bursa de la VarÅŸovia...

Autor: Tibi Oprea

16.07.2019, 20:45 147

♦ Lichiditatea redusă de la bursa românească este principalul obstacol în calea promovării la piaÅ£a emergentă ♦  Indicele principal este la maximul din 2008 încoace ÅŸi are în 2019 cea mai bună primă jumătate de an din ultimii ÅŸapte ani ♦  Pe de altă parte, numărul investitorilor scade.

Investitorii de la Bursa de la Varşovia tranzacţionează în medie acţiuni de 183,8 milioane de euro pe zi, adică de 20 de ori mai mult decât rulajul mediu zilnic pe acţiuni tranzacţionat la bursa de la Bucureşti, arată un raport al BVB pentru investitori care adună date din regiune oferite de Federaţia Euro­peană a Burselor de Valori (FESE).

Statisticile se referă la tran­zacţionarea pe piaţa principală pe acţiuni şi nu adună rulajele de pe AeRO în cazul BVB şi NewConnect în cazul Bursei de la Varşovia.

Chiar dacă Bursa de la Varşovia a fost relansată în 1991 când a primit ajutor de la francezi pentru restabilirea operatorului bursier, iar bursa de la Bucureşti în 1995, respectiv în aceeaşi perioadă din capitalism, companiile listate la Varşovia au o capitalizare de piaţă de 139,4 miliarde de dolari, de şapte ori mai mare faţă de cele de la Bucureşti, care au 20,1 miliarde de dolari valoare de piaţă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO