Burse - Fonduri mutuale

Investitorii care au pariat pe MedLife au câştigat 36% în primul semestru, cel mai mult din companiile din BET

Investitorii care au pariat pe MedLife au câştigat 36%...

Autor: Liviu Popescu

04.07.2017, 00:07 705

Investitorii care au pariat pe acţiuni ale MedLife de la începutul anului aveau la finele lunii iunie un plus de 36%, cel mai mult din rândul companiilor din BET, în timp ce singurele companii pe pierderi au fost Transelectrica, cu 6% şi Elec­trica cu 0,5%.

Banca Transilvania, cel mai tranzacţionat emitent de la bursa românească, a adus un plus de 12,6% în şase luni.

Evoluţia acţiunilor MedLife în şase luni poate fi pusă pe seama intrării în compoziţia indicelui BET în luna martie, ceea ce a „forţat“ unele fonduri de investiţii, care replică indicele, să cumpere acţiuni. Un alt factor poate fi pus şi pe seama rezultatelor anunţate de companie pentru primul trimestru care au fost peste aşteptările analiştilor.

Planul de dezvoltare al MedLife, bazat în principal pe credite bancare, este unul ambiţios şi agresiv, dar analiştii susţin că funcţionează şi echilibrează în acest fel gradul ridicat de îndatorare.

Compania a avut în primul trimestru un profit net consolidat de 4,2 mil. lei, plus 15,5%. MedLife îşi va anunţa rezultatele semestriale pe 9 august.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO