Burse - Fonduri mutuale

Investitorii au tranzacţionat 2,2 mld. lei în afara bursei

Investitorii au tranzacţionat 2,2 mld. lei în afara bursei

Autor: Roxana Pricop

22.12.2015, 00:06 353
Investitorii au transferat acţiuni şi obligaţiuni în valoare de 2,19 miliarde de lei în afara bursei („over the counter“ - OTC) în acest an, rulajele fiind la un nivel apropiat de cele decontate anul trecut de Depozitarul Central.
 
Spre comparaţie, tranzacţiile cu acţiuni şi obligaţiuni încheiate în cadrul sistemelor de tranzacţionare şi decontate de Depozitarul Central se ridică la 11,5 mld. lei în acest an.
 
Piaţa locală OTC este o piaţă a tranzacţiilor de tip turnaround, acestea presupunând existenţa unor tranzacţii corespondente, de sens contrar, încheiate pe Bursa de Valori Bucureşti.
 
Tranzacţiile de tip turnaround permit fondurilor de investiţii străine să cumpere acţiuni la companiile autohtone fără să îşi deschidă cont la o firmă de brokeraj locală, de la un broker care a achiziţionat anterior titlurile de la bursă pe cont propriu. Brokerii internaţionali sunt cei care cumpără acţiuni româneşti de pe bursă şi apoi le vând investitorilor în afara pieţei sau „over the counter“ (OTC).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO