LIVE: Acum la ZF IT Generation, Start-up Pitch: Ce planuri de dezvoltare are platforma de tip “device as a service” INKI.TECH? Cum va fi finanţată expansiunea start-up-ului? Urmăriţi o discuţie cu Liviu Huluţă, CEO al INKI.TECH
Burse - Fonduri mutuale

Investitorii au plasat 140 de milioane de lei în fonduri cu capital protejat

Fondurile cu capital protejat administrate de Raiffeisen Asset Management au atras peste 140 de milioane de lei de la investitori în ultimul an, fiind cele mai vândute fonduri cu componentă de acţiuni de pe piaţa locală. Intrările mari de bani în aceste fonduri au loc în contextul scăderii accentuate a dobânzilor la depozitele bancare.

Fondul de investiţii Raiffeisen Confort, singurul fond deschis de investiţii cu capital protejat, a ajuns la active de 130 de milioane de lei, de opt ori mai mari decât la începutul anului trecut. Fondul deschis cu capital protejat denominat în euro Raiffeisen Confort Euro a depăşit active de 16 milioane de euro, de cinci ori mai mari decât la data redenominării, în urmă cu mai puţin de un an.

„Fondurile cu capital protejat se dovedesc a fi plasamente ideale pentru clienţii care îşi doresc să obţină câştiguri mai mari decât randamentele oferite de instrumentele clasice de economisire. Primii care şi-au manifestat interesul au fost clienţii cu averi ridicate, plasamentul mediu/client fiind de peste 100.000 de euro pentru mai mult de jumătate din activele atrase“, a spus Mihail Ion, preşedintele Raiffeisen Asset Management (RAM).

Industria locală de fonduri mutuale a ajuns în prezent la active de aproape 15 miliarde de lei, în creştere cu 13% faţă de începutul anului, în principal graţie sumelor noi atrase de la clienţi. În fonduri mutuale investesc un număr de 286.000 de persoane.

AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.