Burse - Fonduri mutuale

Investitorii aşteaptă un semn de la Fed. Tranzacţiile cu acţiuni pe bursa de la Bucureşti sunt la cotele de avarie

Investitorii aşteaptă un semn de la Fed. Tranzacţiile...

Autor: Roxana Pricop

28.10.2015, 17:05 820

Investitorii au tranzacţionat acţiuni de circa un milion de euro în şedinţa de azi, printre cele mai reduse rulaje din acest an, în condiţiile în care pieţele financiare aşteaptă cu sufletul la gură şedinţa din această seară a Băncii Centrale a SUA- Federal Reserve.

Indicele BET are o creştere modestă de 0,07% în şedinţa de azi, în timp ce bursele mature europene cresc cu circa 1%. Bursa americană a deschis şedinţa de azi pe verde.

Analiştii nu se aşteaptă ca Fed să ridice dobânda de referinţă în şedinţa de miercuri, unii dintre aceştia mizând pe o majorare a dobânzii în decembrie. În prezent, dobânda de referinţă este de 0,25%. Dobânda a fost menţinută neschimbată din momentul în care Fed şi-a încheiat programul de relaxare monetară în urmă cu un an, iar investitorii se aşteaptă ca Fed să facă prima majorare de dobândă din ultimul deceniu. Săptămâna trecută însă, preşedintele Băncii Centrale Europene a sugerat că BCE este pregătită să reducă dobânda sau să îşi extindă propriul program de relxare monetară dacă economia zonei euro şi inflaţia nu dau semne de revenire.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO