Burse - Fonduri mutuale

Investiţiile mondiale în ETF-uri susţinute de aur ajung la 3.366 de tone, valoare care depăşeşte cu câteva tone rezerva Germaniei: creştere de 30,5% în 2020

Business internaţional

Investiţiile mondiale în ETF-uri susţinute de aur...

Autor: Tibi Oprea

05.08.2020, 00:00 270

Investiţiile la nivel mondial în ETF-uri (fonduri care se tranzacţionează la bursă - n. red.) susţinute de aur s-au ridicat luni la 3.365,6 tone, în creştere cu 30,5% în acest an, respectiv cu câteva tone mai mult faţă de deţinerile Germaniei, conform datelor preliminare centralizate de Bloomberg. 

Spre comparaţie, rezervele Statelor Unite ale Americii depăşesc 8.000 de tone de aur.

Chiar dacă contractele futures pe aur au depăşit luni pragul de 2.000 de dolari pe uncie, previziunile pieţei indică în continuare creşteri substanţiale.

Goldman Sachs, una dintre cele mai mari bănci din SUA, spune că aurul ar putea urca la 2.300 de dolari uncia în contextul în care investitorii „sunt în căutarea unei noi monede de rezervă”, în timp ce RBC Capital Market, parte a Royal Bank din Canada, indică un raliu de până la 3.000 de dolari pe uncie. ETF-urile dau investitorilor posibilitatea să tranzacţioneze aur fără a fi nevoie să cumpere sau să vândă fizic metalul preţios. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO