Burse - Fonduri mutuale

Investiţiile în fonduri de acţiuni au adus investitorilor randamente de până la 13,1% din aprilie 2019 încoace. Cele mai performante 10 fonduri locale de acţiuni au cumulat aproape 7.700 de investitori şi active totale de 361,9 milioane de lei

Finanţe personale

Investiţiile în fonduri de acţiuni au adus...

Autor: Tibi Oprea

06.06.2020, 09:15 2693

Cele mai performante 10 fonduri de acţiuni locale, inclusiv acelea care urmăresc structura indicilor bursieri de la Bursa de Valori Bucureşti (fonduri de indici), au livrat investi­to­rilor în ulti­mele 12 luni randamente poziti­ve cu­prinse între 13,12% şi 0,08%, dar şi ran­da­men­te ne­gative, potrivit datelor agre­gate de ZF de la Aso­ciaţia Admi­nistra­torilor de Fonduri din Ro­mânia (AAF).

Astfel, Certinvest BET-FI Index, fond administrat de Certinvest care replică structura indicelui BET-FI, respectiv indicele SIF-urilor şi al Fondului Proprietatea, a avut cel mai bun randament în ultimul an, de 13,12%. De asemenea, fondul prezintă cel mai bun randament şi în ultimele 36 de luni, de 34,5%.

Al doilea cel mai performant fond de acţiuni, administrat activ de BRD Asset Management, este BRD Global Clasa A, cu active to­ta­le de 9,8 mi­l. lei. În ultimul an, ran­da­men­tul livrat de fond este de 2,7%, în timp ce în ulti­mii trei ani a livrat un ran­dament de 14,8%.

Raiffeisen Ac­ţiuni, fond cu active ne­te de 36,6 mil. lei ad­minis­trat de Raif­fei­sen Asset Manage­ment, ocu­pă locul trei în cla­sa­mentul celor mai performante fon­duri în ultimul an. Fondul înre­gis­trează un randament de 2,16% în ulti­me­le 12 luni şi un randa­ment de 16% în ulti­mele 36 de luni.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO