Burse - Fonduri mutuale

Întrebarea pe care şi-o pun toţi investitorii: când apare prospectul de listare a RCS&RDS?

Întrebarea pe care şi-o pun toţi investitorii: când...

Autor: Liviu Popescu

13.04.2017, 00:05 884
Prospectul de listare a MedLife din decembrie, întocmit de Raiffeisen şi de Wood&Company, are 245 de pagini.
 
Investitorii de pe piaţa de capital de la Bucureşti aşteaptă publicarea prospectului de listare a companiei RCS&RDS, cel mai mare furnizor de servicii de tele­viziune şi internet fix din România, în ceea ce are şanse să fie cea mai mare listare din istoria BVB.
 
Volumul de tranzacţionare cu ac­ţi­uni din ziua anunţului de listare a RCS a fost de doar 13 mil. lei, al doi­lea cel mai mic din 2017, semn că investitorii se gândesc să-şi păs­tre­­ze banii pentru a cumpăra ac­ţi­uni în luna mai, atunci când RCS&RDS vrea să intre la tranzacţionare.
 
Prospectul de listare al companiei ar putea avea sute de pagini având în vedere că patru brokeri din România - BT Capital Partners, BRD, Raiffeisen, Wood& Company - figurează ca fiind intermediari în această listare. Raportul ar putea fi făcut public după sărbătoarea de Paşte, adică cel mai probabil pe 18 aprilie. Însă trebuie ţinut cont de faptul că şi 1 mai este zi liberă, ceea ce înseamnă că nu vor exista operaţiuni la Bursa de Valori Bucureşti.
 
Piaţa românească de capital ar putea fi promovată anul acesta de agenţiile de rating de la statutul de piaţă de frontieră la una emergentă, ceea ce implicit va atrage atenţia investitorilor internaţionali, iar prima companie care ar putea să se listeze în 2017 poate reprezenta chiar cea mai mare vânzare de acţiuni din istoria BVB de două decenii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO