Burse - Fonduri mutuale

Intrări în iulie de 500 mil. lei în fonduri mutuale cu risc scăzut

Intrări în iulie de 500 mil. lei în fonduri mutuale cu...

Autor: Roxana Pricop

12.08.2014, 00:08 736

Fondurile mutuale au atras intrări nete record de 566 milioane de lei (129 mil.euro) de la investitori în luna iulie, cel mai mare volum lunar din acest an. Mare parte din sumă a fost plasată în conturile fondurilor cu risc scăzut.

„Investitorii sunt atraşi de fondurile cu risc scăzut, considerate mai apropiate de depozitele bancare, tendinţă care mă aştept să continue până la finalul acestui an. Scăderea dobânzilor bancare alături de posibilitatea ca aceste fonduri să aducă randamente mai mari decât depozitele au fost factori care au influenţat intrările de bani“, a spus Dan Nicu, directorul general al BRD Asset Management.

Un depozit bancar este în prezent remunerat cu o dobândă de sub 3% pe an, fără a scădea comisioanele percepute de bancă. Spre comparaţie, fondurile de obligaţiuni au marcat un randament mediu de 5% în ultimele 12 luni, cu un maxim de 6,12% atins de fondul Carpatica Obligaţiuni. Din randamentele fondurilor au fost scăzute costurile de administrare, comisioanele de retragere fiind zero pentru majoritatea fondurilor cu risc scăzut.

Fondurile mutuale au încheiat luna iulie cu active de 17 miliarde de lei, în creştere cu 23% faţă de începutul anului, în special graţie sumelor noi atrase de la investitori. Totalul intrărilor pe primele şapte luni este 2,5 miliarde de lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO