Burse - Fonduri mutuale

Interviu ZF. Care sunt sfaturile lui Marek Dietl, şeful Bursei de la Varşovia, pentru Bursa de la Bucureşti: „Ca să se dezvolte, primul pas ar fi apărarea businessului existent, mai ales prin introducerea tehnologiei.

Interviu ZF. Care sunt sfaturile lui Marek Dietl, şeful...

Autor: Răzvan Botea

27.09.2019, 07:35 498

Marek Dietl, director general al bursei de la Varşovia, operator al unei pieţe de capital de 253 mld. euro, a acordat un interviu Ziarului Financiar în care vorbeşte despre ingre­dien­tele care au stat la baza includerii Poloniei în clubul celor mari, din care fac parte SUA, Germania, Franţa, despre structura şi strategia investitorilor din Polonia, dar oferă şi câteva sfaturi pentru dezvoltarea Bursei de la Bucureşti.

„Am avut anul acesta 11 listări la bursă. În timpurile bune aveam 80 de listări pe an, dar încă avem o cotă de piaţă în termeni de listări de 20% în Europa, este destul de bine“, spune Marek Dietl, director general al bursei care adună circa 350 de companii pe segmentul principal de tranzacţionare, de aproape patru ori mai multe decât Bursa românească.

Comunismul a căzut în Polonia după anii ‘90, la fel ca şi în România, ceea ce a determinat redeschiderea burselor, însă în prezent bursa de la Varşovia este în termeni de capitalizare de şapte ori mai mare decât cea de la Bucureşti şi prezintă o lichiditate medie zilnică de circa 200 mil. euro. Spre comparaţie, bursa românească are un rulaj mediu zilnic de circa 12 mil. euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO