Burse - Fonduri mutuale

Intercapital aduce şi producătorul de cauciuc Artego Târgu-Jiu (ARTE) pe bursă

Intercapital pariază pe lipsa cauciucurilor de iarnă şi aduce şi producătorul de cauciuc Artego Târgu-Jiu (ARTE) pe bursă

Autor: Adrian Ionut Cojocar

27.10.2011, 18:32 321

Producătorul de benzi din cauciuc Artego Târgu-Jiu (ARTE) a anunţat astăzi că prospectul societăţii întocmit în vederea admiterii acţiunilor pe piaţa reglementată a BVB a fost aprobat recent de Comisia Naţională a Valorilor Mobiliare (CNVM).

În prezent titlurile Artego se tranzacţionează pe piaţa RASDAQ.

Operaţiunea de promovare a titlurilor Artego pe piaţa reglementată va fi intermediată de firma de brokeraj Intercapital Invest care a adus recent pe piaţa reglementată şi acţiunile Electromagnetica Bucureşti (ELMA). Acestea din urmă vor intra la tranzacţionare la categoria I a pieţei pe data de 2 noiembrie.

Artego este controlată de salariaţi prin intermediul Asociaţiei PAS, care deţine 70% din capital, ceialaţi acţionari având participaţii mai mici de 5%.

La preţul de închidere de ieri, de 2,01 lei/unitate, valoarea de piaţă a Artego este de 4,6 mil. euro.

Producătorul de cauciuc şi-a majorat în primul semestru afacerile cu 29%, la 91,1 mil. lei, însă profitul Artego s-a redus semnificativ, la circa 500.000 de lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO