LIVE: Conferinţa ZF Agribusiness 2021, anul producţiilor istorice: Cum putem să menţinem rezultatele foarte bune? Ce rol joacă tehnologia, roboţii, senzorii şi dronele în dezvoltare?
Burse - Fonduri mutuale

Intenţia preşedintelui american Joe Biden de a taxa mai mult câştigurile se resimte pe Wall Street: Principalii indici bursieri americani Dow Jones, S&P 500 şi Nasdaq scad, pentru că investitorii vor vinde din acţiuni ca să nu fie prinşi de noul impozit. Chiar şi UiPath face un pas în spate după ce a atins preţul de 80 de dolari

Bursa americană reacţionează după ce preşedintele Joe Biden a propus ceea ce ar putea însemna o dublare a taxelor pe câştigurile de capital în cazul cetăţenilor mai înstăriţi.

La ora 21.08 (ora României), Dow Jones, Nasdaq şi S&P 500 înregistrau scăderi de peste 1%.

Listată miercuri, UiPath a înregistrat o scădere uşoară după anunţ, la 74 de dolari – la ora 21.05 – după ce a atins în cursul şedinţei un maxim de 80 de dolari. Este de menţionat că preţul de listare a fost de 56 de dolari per acţiune, iar şedinţa de miercuri a fost închisă la 69,22 de dolari per acţiune.

Ce vrea Biden

Preşedintele american Joe Biden se pregăteşte să propună ceea ce se conturează drept o dublare a taxelor pe câştigurile de capital până la 39,6% - ducând totalul taxelor până la 43,4%, după corelarea cu actuala taxă pe veniturile din investiţii – potrivit unor surse citate de Bloomberg.

Planul prevede majorarea impozitului pe câştigurile de capital la 39,6% pentru cei care câştigă 1 milion de dolari sau mai mult, reprezentând o creştere faţă de nivelul actual de 20%.

Câştigurile de capital se referă la profitul realizat la vânzarea unui activ, precum acţiuni, obligaţiuni sau active imobiliare.

Taxa pe aceste câştiguri ar urma să fie corelată cu o taxă de 3,8% care se aplică deja pe câştigurile din investiţii. Rolul acestei taxe este de a finanţat programul Obamacare.

Propunerea ar duce la eliminarea unei prevederi din codul fiscal prin care se precizează că impozitele pe câştigurile de capital trebuie să fie mai mici decât impozitele pe salarii.

În cadrul campaniei, Biden a susţinut egalizarea taxelor pe muncă cu cele pe câştiguri din investiţii – specific pentru cetăţenii înstăriţi – susţinând că este nedrept că mulţi investitori plătesc taxe mai mici decât muncitorii din clasa mijlocie.

AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.