Burse - Fonduri mutuale

Ce se mai întâmplă pe Wall Street: „Armada“ de investitori de pe Reddit îşi îndreaptă armele către argint, care urcă la maximul din 2013. GameStop şi alte acţiuni încep luna cu scăderi. Şi acţiunile AMC au fost luni ţinta retailului

Ce se mai întâmplă pe Wall Street: „Armada“ de...

Autor: Tibi Oprea

02.02.2021, 00:07 731

„Armada“ de investitori care a dat naştere săptămânile trecute la cel mai mare scandal de pe Wall Street, după ce a investit masiv în acţiunile GameStop şi a dus la pierderi de miliarde de dolari pentru mai multe fonduri de hedging, şi-a îndreptat armele în şedinţa de luni către argint, care a urcat la maximul din 2013 încoace. Marile bănci cred că noua forţă de pe Wall Street nu va supravieţui, dar cei 7,7 mil. investitori sunt mai activi ca niciodată.

Metalul preţios a depăşit în timpul şedinţei pragul de 30 de dolari, pornind o discuţie mai amplă despre capacitatea investitorilor speculatori de pe Reddit de a influenţa ţinte şi mai mari decât GameStop. Cele mai active contracte futures au sărit cu până la 13 dolari, la 30,35 dolari uncia pe Comex, după un weekend unde s-a cumpărat masiv argint, din SUA până în Australia. Contractele futures pe argint cu scadenţa în martie (ZIH1) aveau la ora redactării acestei ştiri un avans de 10,3%, la 29,7 dolari.

În schimb, acţiunile care au beneficiat de raliuri de câteva sute de procente în ianuarie au început luna februarie cu scăderi. După un plus de 1.625% în ianuarie, adică o creştere de peste 17 ori, acţiunile GameStop au deschis sesiunea de luni în scădere cu 13,3%. De asemenea, la ora redactării acestei ştiri, acţiunile Koss Corporation aveau minus 33%, iar acţiunile Naked Brand Group şi cele ale BlackBerry se depreciau cu 5%, potrivit Investing.

Lumea financiară a fost dată peste cap în ultimele săptămâni în toiul unei mobilizări în masă a investitorilor de retail, adunaţi pe reţele media precum Reddit, facebook sau Discord, împotriva marilor investitori de pe Wall Street, acuzaţi că fac bani din falimente şi că tranzacţionează în lipsă mai multe acţiuni decât are o companie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO