Burse - Fonduri mutuale

Instanţa a decis ca SIF Oltenia să convoace acţionarii în maximum 60 de zile. Bogdan Drăgoi va prezida şedinţa în care se va discuta revocarea lui Tudor Ciurezu din funcţia de preşedinte

Instanţa a decis ca SIF Oltenia să convoace acţionarii...

Autor: Tibi Oprea

15.10.2019, 17:48 339

SIF Banat Crişana (SIF1) şi SIF Muntenia (SIF4) au obţinut în instanţă convocarea adunării generale a acţionarilor SIF Oltenia (SIF5), în care urmează să se discute şi revocarea preşedintelui executiv al SIF5, Tudor Ciurezu, după ce anterior societatea din Craiova a refuzat de două ori convocarea invocând “neîndeplinirea condiţiilor legale şi de fond”.

Potrivit informaţiilor de pe portalul Tribunalului Dolj, Instanţa a stabilit ca SIF Banat-Crişana, prin reprezentant legal Bogdan Drăgoi, să prezideze şedinţa AGA. Decizia Instanţei poate fi atacată cu apel în termen de 30 de zile.

Punctele 4, 5 şi 6 de pe ordinea de zi a adunării acţionarilor se referă la revocarea administratorilor Tudor Ciurezu, Anina Radu, Carmen Popa şi Nicolae Stoian, cu încetarea imediată a mandatului de administrator al acestora, la constatarea încetării mandatului de director general al SIF Oltenia deţinut de Tudor Ciurezu, precum şi la alegerea altor patru administratori care să preia atribuţiile până la data de 21 aprilie 2021.

SIF Oltenia a motivat refuzul convocării acţionarilor prin ”scăderea cotei de deţinere a celor doi acţionari solicitanţi sub pragul legal şi statutar de 5% din capitalul social al SIF Oltenia, conform declaraţiei de deţineri transmise de către SIF Banat-Crişana S.A. sub nr. 1663/23.07.2019 şi a neîndeplinirii condiţiilor legale de formă şi fond a cererii celor doi actionari”.

Tudor Ciurezu, 63 de ani, este unul dintre veteranii SIF-urilor din România. În perioada 1996-2011 el a fost director general adjunct la SIF Oltenia, iar din aprilie 2011 este şeful societăţii. În cadrul AGA din aprilie 2017, Ciurezu a mai primit un mandat de patru ani.

De la începutul anului, acţiunile SIF5 se tranzacţionează în creştere cu 5,04% pe fondul unui rulaj de 143,5 mil. lei, emitentul ajungând la 1,2 mld. lei capitalizare.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO