Burse - Fonduri mutuale

ING pierde principalul analist in favoarea rivalilor de la KBC

02.10.2007, 18:37 19

Nicoleta Banica, 30 ani, principalul analist pe piata romaneasca de capital al ING, a parasit grupul olandez in favoarea belgienilor de la KBC Securities.
Aceasta este a doua pierdere importanta pe care ING o sufera in acest an, dupa ce, in aprilie, Bogdan Juravle - in acel moment directorul de tranzactionare pe piata de capital a grupului, a hotarat sa se alature echipei de tranzactionare de la KBC.
ING a fost in ultimii ani principalul broker de pe piata, dar in acest an a coborat pana pe locul al treilea, in timp ce KBC Securities, societatea de brokeraj a grupului belgian KBC a ajuns sa domine prima pozitie in top. KBC a intrat pe piata in 2007 prin preluarea societatii Swiss Capital.
Contactati de ZF, atat Nicoleta Banica, dar si reprezentantii ING, nu au dorit sa ofere comentarii suplimentare referitor la plecarea ei la KBC.
Potrivit unor surse din piata, ea nu se va alatura departamentului de analiza de la KBC Securities, ci urmeaza sa faca parte din echipa de vanzari a societatii.
Nicoleta Banica lucra la ING din august 2005, dupa ce, anterior, mai bine de patru ani invatase si lucrase in Belgia si Olanda. Ea are un MBA de la Universitatea Nyenrode din Olanda.
Acivitatea de brokeraj pe piata locala a grupului ING a trecut la inceputul acestui an printr-un proces de reorganizare, divizia de brokeraj fiind integrata in ING Bank - Sucursala Bucuresti, care tranzactioneaza acum direct pe piata de capital. Conducerea departamentului pe piata de capital a fost preluata de Florin Ilie, pana atunci de Chief Financial Officer (CFO) al diviziei de retail a ING Bank.
Pe primele noua luni ale acestui an, ING se afla pe locul al treilea in topul brokerilor de la Bursa, cu tranzactii totale de 662,1 milioane de euro si o cota de piata de 7,71%. In acelasi timp, KBC ocupa locul intai, cu un rulaj de 940,3 milioane de euro, aferent unei cote de 10,95% din piata.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO